Personuppgifter och onlinepublicering

Hantering av personuppgifter

Staffanstorps Scoutkår registrerar medlemmars personuppgifter i Scouternas gemensamma medlemsregister Scoutnet. Detta är ett krav för att kunna ingå medlemskap i Scouterna. Läs mer om Scoutnet på Scouternas hemsida.

Hantering av anmälningar till arrangemang

Staffanstorps Scoutkår använder sig av onlineformulär på hemsidan för anmälan till bland annat arrangemang. När du fyller i ett formulär skickas dels ett mail med informationen till aktuell arrangemangsansvarig, men det sparas också en kopia på datan på vår server.

Cookies

Scouterna och scoutkårens webbplatser använder cookies.

Onlinepublicering på hemsida och sociala medier

Staffanstorps Scoutkår uppdaterar regelbundet sin hemsida, sin blogg och sina sociala medienätverk med berättelser, bilder och videofilmer ifrån verksamheten. Vi har valt att tolka personuppgiftslagen som att vi som föreningar har tillåtelse att publicera icke kränkande personuppgifter (vilket inkluderar fotografier och film) från vår verksamhet utan att inhämta samtycke varje enskild gång. Istället tillämpar vi ett system där vi tydligt informerar föräldrar och medlemmar om att de själva måste informera scoutkåren om de inte tillåter sådan publicering. Anmälan om att man inte ger sitt samtycke till onlinepublicering kan göras online här.

Kontaktperson:

Om du har frågor om kårens personuppgiftshantering eller önskar utdrag av registrerade uppgifter, kontakta:

14102337_10153699765491576_6866200568079288391_n

Patrik Redgård

Scoutledare
E-post: patrik.redgard@gmail.com
Mobil:
0765-788220

Patrik har varit borta från kåren några år, men har nu kommit tillbaka som utmanarledare tillsammans med Bosse.