Scoutdräkten

Här köper du scoutdräkten:

Staffanstorps Scoutkår vill att våra medlemmar äger minst en scoutskjorta. I övrigt får man gärna köpa andra plagg ur scoutdräkten (t-shirt eller pikétröja) eller andra profilplagg (klädesplagg med scoutlilja eller texten scout på). Kläderna köps på www.scoutvaror.se

Strax efter terminsstart kommer scoutkåren erbjuda sina medlemmar att delta i en gemensam scoutskjortebeställning. Man slipper då fraktkostnaden som kåren står för. Mer info om detta meddelas föräldrarna via lapp och anslag.

Frågor om scoutskjortan och inköp:

Kårhalsduk

Kårens halsduk, den karakteristiskt röd och gula, tilldelas nya scouter under högtidliga former på sommar- och julavslutningarna. Den som tilldelats en halsduk men slarvat bort den, eller av annan anledning behöver en ny kan köpa en för 20 kronor.

Scoutmärken

Som en del av scoutprogrammet kommer scouterna både få och förtjäna märken att sätta på sin scoutskjorta. Många märken får scouterna gratis, men de sk intressemärkena måste man själv betala för att lösa ut. Det finns inget krav på att lösa ut märkena. Läs mer om hur vi jobbar med märken i scouterna.

Så här skall märkena sitta:

Scoutskjorta-framifrån

Scoutskjorta-sida