Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos Staffanstorps Scoutkår får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja hos oss i Staffanstorps Scoutkår när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

I scoutkåren jobbar vi stenhårt med gruppen. Vi lär oss vara goda kamrater, att alla är viktiga för att kunna lösa problem och utmaningar. Vi ägnar mycket tid åt friluftsliv och att ta vara på oss själv och stå redo inför oförutsedda händelser. Vad gör du om strömmen oförutsett försvinner ett par dagar eller om du kommer först till en trafikolycka? Hur tar man sig ut ur ett brinnade hus och hur kan man laga mat eller gå på toa ute i skogen när varken mikrovågsugn eller porslinsklosetten finns tillgänglig?

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

  1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Kontakta avdelningsledaren eller vår kontaktperson nedan, så berättar vi mer och ni kan komma överens om när det passar. Dock reserverar vi oss för att grupperna kan vara fulltaliga.

Prova på dag

Varje höst har vi öppet hus och prova-på-dag på Scoutgården. Alla som är intresserad av scouting är välkommen att besöka oss för att prova på eller att skriva in sig som nya medlemmar. Man får givetvis testa scouting i tre möten innan behöver bestämma sig för om man vill bli scout eller ej.

Frågor?

Det är fullt naturligt med många frågor och tankar om att börja scouterna. Vi blir jätteglada om du hör av dig till oss och ställer dina frågor eller bollar dina idéer.

Kerstin Andersson

Scoutledare Kontaktperson nya scouter Styrelseledamot Vice ordförande
E-post: uppakra1@gmail.com
Mobil:
0706-30 20 92

Kerstin är ansvarig scoutledare för Spårarnas avd, styrelseledamot, trevlighetsansvarig och kontaktperson för nya scouter.

 

Ladda ner